Webbinarium: Ekonomisk Styrning

Södermanlands FF bjuder in samtliga fotbollsföreningar i Södermanland till ett kvällswebbinarium i temat Ekonomisk styrning, onsdagen den 28 april kl 18-19.15. Webbinariet är del i arbete med Diplomerad Förening men riktar sig mot samtliga föreningar.

En framgångsrik förening har tydliga riktlinjer och principer för sin styrning av ekonomiska, personella och materiella resurser. De bygger på en medvetenhet om hur kostnader påverkar individers möjligheter att vara med och att skapa rättvisa förutsättningar att ta del av föreningens resurser. Det är styrelsen som är ansvariga för ekonomistyrningen. Det finns också arbetssätt och rutiner kring den ekonomiska hanteringen som säkerställer att föreningen har en ekonomi i balans.

Mattias Lindström som föreläser i ämnet är ordförande i IFK Viksjö (Sveriges första diplomerade förening) och ordförande i Stockholms Fotbollsförbunds föreningskommittè. Målgrupp är de föreningar som vill skapa en (eller utveckla en redan befintlig) strategi för sin ekonomiska styrning med målet att få en större kontroll på sin ekonomi.

Vi ser med fördel att det är flera (2-4) personer från föreningen som deltar på träffen. Det kan vara ordförande, styrelseledamöter, personal, personer i kommittéer/utskott etc.

Anmälan: Görs genom föreningsinloggning i FOGIS eller på länken nedan senast den 23 april. Anmälan görs här!

Hur: Föreningsträffen kommer att genomföras via Microsoft Teams. För att delta på träffen behövs dator med kamera och mikrofon samt god internetuppkoppling. En mötesinbjudan kommer att skickas ut några dagar innan träffen. Observera att mötesinbjudan kommer att skickas till e-postadressen som angetts vid anmälan.

Kostnad: Detta är ett kostnadsfritt webbinarium

Frågor: Kontakta Marcus Holmberg, marcus.holmberg@idrottsormland.se, 010-476 42 98