Förlängda lokala allmänna råd Södermanlands län

Mot bakgrund av spridningen av covid-19 i flera av Sveriges län bedömer Folkhälsomyndigheten att det fortfarande finns behov av lokala allmänna råd. Folkhälsomyndigheten har därför fattat beslut om att förlänga de skärpta allmänna råden som sedan tidigare gäller i länen.

Detta beslut gäller således Södermanlands län. Sedan tidigare har Stockholms län fått skärpta allmänna råd som gäller till och med 13 december, vilka berör föreningar tillhörande Södertälje och Nykvarns kommuner.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollen:

  • Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inklusive träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.
  • Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.
  • Undantag gäller också för lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan, Elitettan, Ettan Södra, Ettan Norra, Svenska Futsalligan samt kval till Ettan), där särskilda protokoll tillämpas.

Uppskjutna/inställda matcher/aktiviteter

  • Tränarutbildning - Uppskjuten/omställt till digitala utbildningar (Berörda informeras via mail)
  • Zonträningar - Samtliga träningar 2020 ställs in.
  • Distriktslagssamlingar - Samlingar 2020 skjuts upp
  • Futsal senior - Skjuts upp (TK informerar berörda föreningar)
  • Futsal ungdom - Ställs in till och med 13 december (BUK informerar berörda föreningar)
  • Fotboll träningsmatcher - Planerade matcher ställs in fram till och med 13 december
  • Kvalspel P16, P17 div. 1, P19 div. 1 - Skjuts upp och planeras in i januari (BUK informerar berörda föreningar)

Kansliet stängs för besök året ut, personal finns tillgängliga på mail och telefon.

Max 8 personer vid allmänna sammankomster i Södermanlands län

Länsstyrelsen i Södermanlands län har beslutat, den 24 november att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tills vidare inte får hållas i Södermanlands län om den samlar mer än åtta personer. Undantag gäller för allmänna sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall, om antalet deltagare inte är fler än 20.

Läs mer

Folkhälsomyndigheten
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/forlangda-lokala-allmanna-rad-flera-lan/

Länsstyrelsen
https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/om-oss/nyheter-och-press/nyheter---sodermanland/2020-11-23-beslut-om-publikgrans-pa-atta-personer-i-sodermanland.html

RF-SISU Sörmland
https://www.rfsisu.se/sormland/Nyheter/Egnanyheter/2020/skarptaallmannaradforlangsisormland