FOGIS: Fotbollens nya IT-system tas i drift

Fogis i driftDen 10 juli tar fotbollen sitt nya administrativa system i drift. Redan nu på fredag stängs det nuvarande systemet och data konverteras över till det nya systemet FOGIS (Fotbollens Gemensamma Informationssystem). Om allt går enligt plan kan SvFF, distrikten, föreningarna och domarna använda det nya systemet på tisdag.
Utvecklingen av det fotbollsgemensamma systemet har pågått under en längre tid. Redan ifjol togs den första delen, licensadministrationen, i drift. I FOGIS hanteras all administration av tävlingsverksamheten; lottning av serier, resultatrapportering, domartillsättning m m. Dessutom sköts alla register över föreningar, ledare, domare och spelare i det gemensamma systemet. Mycket av det data som du ser på SvFF:s och distriktens hemsidor kommer härifrån.
I juli har de flesta serierna sommaruppehåll och det är främsta orsaken till att man valt att driftsätta FOGIS just nu. Hemsidorna kommer att fortsätta att fungera även när det nuvarande administrativa systemet stängs på fredag kl 12.00. Även om inga uppdateringar sker i det administrativa systemet är förhoppningen att informationen (bl a Livescore) från Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan ska fungera som vanligt under helgen.
Lördag-söndag testkörs FOGIS både centralt och ute i distrikten och i början av veckan ska hemsidorna börja ta sin information från FOGIS. Trots omfattande förberedelser och tester kan det inte uteslutas att det då uppstår mindre problem men förhoppningsvis kan dessa upptäckas och åtgärdas de första dagarna.
Preliminärt ska FOGIS vara tillgängligt för alla sina användare på tisdag den 10 juli
Mer information om FOGIS hittar du på http://www.svenskfotboll.se/Fogis