Fotbollsskolan = sommar!

VattenkrigNu är det sommarlov och det innebär för många barn och ungdomar att det är fotbollsskola. Drygt 40 föreningar arrangerar i år Landslagets Fotbollskola i samarbete med Södermanlands Fotbollförbund.

En av dessa föreningar är Ålberga GIF i sydvästra hörnet av distriktet. På gränsen till de mörka Kolmårdsskogarna ligger idylliska Dambroängen där ÅGIF under veckoslutet vecka 24 samlade 64 barn till sin fotbollsskola. Elva ledare såg till att deltagarna fick, bland mycket annat, sparka boll, lära sig att vara en bra kompis och äta en ordentlig lunch.
Kyrkan på besökFotbollsskolan hade också några andra inslag som var uppskattade. Svenska Kyrkan (Lutherhjälpen) och Svenska Fotbollförbundet har i år ett samarbete där kyrkan besöker fotbollskolorna under parollen "Rent vatten botar hunger". Ett bra initiativ för att få deltagarna att förstå hur fotbollsspelande barn i andra länder kan ha det.
IFK på besök
En eftermiddag besökte två spelare från Superettans serieledare IFK Norrköping Dambroängen och lärde ut teknik och berättade om hur fotbollslivet som vuxen i ett elitlag ser ut.
Fotbollsskolans höjdpunkt var nog ändå fredagskvällen då en bejublad karaoketävling gick av stapeln. Dessutom övernattade deltagarna i klubbhuset, om det nu blev någon sömn. Nöjda små fotbollsspelare lämnade sista dagen Dambroängen med sin fotboll under armen och vattenflaska i handen - och de längtar redan till nästa års fotbollsskola.