SöFF önskar God Jul och Gott Nytt År!

DM Ungdom 2021

Vi bjuder nu in till DM för ungdom, flickor och pojkar i åldrarna 13, 14, 15 och 16 år 2021. Anmäl ditt lag i fogis senast 1/2 2021.

Vi spelar gruppspel (om tillräckligt många lag anmäler sig) under maj för att sedan gå vidare till vanligt cupspel under juni- augusti Samtliga finaler spelas den 21/8.

Varje år samarbetar vi med en förening och arrangerar finalspelsdagen. Är det kanske din förening 2021? Läs igenom arrangörsförfrågan och skicka in er intresseanmälan.

Inbjudan Arrangörsförfrågan

Uppdaterade riktlinjer fr o m 14 december

Fr.o.m. den 14 december 2020 gäller nya nationella föreskrifter och allmänna råd beslutade av Folkhälsomyndigheten. Dessa ersätter tidigare lokalt gällande allmänna råd. För idrotten finns allmänna råd riktade till såväl enskilda (personligt ansvar) som verksamheter. Södermanlands Fotbollförbund följer FHM:s rekommendationer samt SvFF:s riktlinjer, se länkar nedan.

På måndag den 14/12 kommer vi att återkomma med information till berörda parter som är anmälda till av SöFF arrangerade tävlingar/aktiviteter och som kommer att beröras av de nya restriktioner.

Svenska Fotbollförbundets uppdaterade riktlinjer finns att läsa här.

RF:s information finns att läsa här.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd i helhet finns att läsa här.

INBJUDAN WEBBINARIUM: Vad är en talangutvecklingsmiljö?

Vi erbjuder nu nästa kostnadsfria webbinarium. Denna gång med Johan Fallby!

Johan Fallby är idrottspsykologisk rådgivare, författare, föreläsare och före detta landslagsman i bordtennis. Efter bland annat uppdrag för fotbllslagen F.C. København och Djurgårdens IF, tio år som ansvarig för idrottspsykologi på Svenska Fotbollförbundet och mängder av uppdrag för föreningar i olika idrotter, Sveriges Olympiska kommitté (SOK), specialidrottsförbund och Riksidrottsförbundet (RF), arbetar han idag i Fallby Idrott & Psykologi AB samt Fallby & Johannesson AB.

Vad är en talangutvecklingsmiljö?

Idrottarnas miljö är avgörande för om de stannar och utvecklas. Vad gör ni för att bygga ert växthus där samarbete, utveckling och tävling går hand i hand? Hur ser de olika vägarna in i idrotten ut med exempelvis Motivationsmodellen och Standardmodellen? Johan tar er igenom hur ni kan bygga er sunda idrottsmiljö med utgångspunkt i Modellen för deltagande i idrott och fysisk aktivitet (DIF-modellen). Baserat på erfarenhet och forskning.

Introduktion till webbinariet: https://youtu.be/yahwv2lKccU

Anmälan gör du här: http://www.olff.se/tranarutbildning/anmalan/?scr=course&fktype=1&fiid=365&fkkid=1&ffid=13&sorting=1

Ny information från Folkhälsomyndigheten

Under gårdagen informerade Folkhälsomyndigheten om att från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Hur det påverkar idrotten i allmänhet och fotbollen i synnerhet, behöver Södermanlands Fotbollförbund bringa klarhet i. Så snart vi har besked, publiceras information i alla våra kanaler.

#inblickblågult - Kostnadsfritt webbinarium 9 december kl. 13-14.

Fysisk och psykisk hälsa - så klarar du utmaningar över tid

Snart är det dags för en ny omgång av SvFF:s direktsända webbinarium!

Att hälsa, både fysisk och psykisk, är viktigt för att må bra och prestera både privat men även i vår yrkesroll vet vi alla. Varför har vi då så svårt att "komma till skott" och hur kan vi inom fotbollen bidra med inspiration och tips för att ändra detta?

Den här gången är fokus hälsa ur ett förebyggande perspektiv. Vilka psykologiska färdigheter kan man arbeta med för att spelare ska kunna utvecklas, må bra, prestera tillsammans och klara av olika utmaningar genom karriären? Dessutom kommer diskussioner om hur fotbollens gemenskap bidrar till god hälsa genom hela livet tas upp.

Medverkande på webbinariet är följande,

  • Hanna Glas och Viktor Claesson, två landslagsstjärnor, berättar utifrån egna erfarenheter som professionella fotbollsspelare om utmaningar i karriären och hur man kan övervinna dessa.
  • Daniel Ekvall och Rasmus Wallin-Tornberg, tränarutbildare på SvFF och idrottspsykologiska rådgivare åt landslagen tar upp tre fotbollspsykologiska teman som alla kan använda sig av — även utanför planen.
  • Inger Eliasson, forskare från Umeå universitet gör en studie kring Gåfotboll och presenterar relevanta fakta från sin rapport.
  • Helena Nordlöf, Enskede IK berättar om hur hennes förening tänker kring Gåfotboll.
  • Rod och Inger, pensionärer som spelar Gåfotboll och berättar vad sporten betytt för deras livskvalitet.
  • Roua Yousef, tränare för flickor födda 2006 i Rågsveds IF samt utsedd till månadens ledare av Stockholms Fotbollförbund, som intervjuas om hennes arbete och vad den nya utmärkelsen betytt.

Följ länken nedan för att anmäla dig till denna fullmatade och inspirerande timme!

Anmälan #inblickblågult

Ledare för F06 och P06 klara!

Vi kan med glädje presentera att vi har ledare klara för våra distriktslag F06 och P06 som drar igång sin verksamhet efter årsskiftet. Verksamheten startar i mars då det är dags för träningar följt av matcher mot Västmanlands FF. Våra Fotbollsutvecklare (FU) kommer under våren besöka zonträningar och lagens matcher samt ta kontakt med de aktuella lagens ledare.

F06

För F06 så kommer Andreas Hellmark vara huvudansvarig FU. Hellmark kommer parareellt vara ansvarig för F04 fram till det att Cup Kommunal är färdigspelad och har tidigare bland annat tränat lag i IK Viljan Strängnäs och Hammarby IF FF.

Assisterande FU blir Julie Rytterlund som tidigare ingått i F03-staben samt tränat ungdomslag i IK Viljan Strängnäs efter spelarkarriären som bland annat innehåller ungdomslandskamper för Norge.

Målvaktsinstruktör i teamet blir Nina Staaf som även hon ingick i F03-staben. Staaf har utöver att vara målvaktstränare/fystränare för olika lag under 2019 varit huvudansvarig för IK Viljan Strängnäs damlag i Division 2.

P06

För P06 kommer Håkan Jensgård vara huvudansvarig FU. Jensgård ingick i ledarstaben för P02 som tog hem SM-guld 2019 och kommer parareellt med detta uppdrag träna Telge Uniteds FF F19 efter att tidigare varit akademichef på flicksidan i Hammarby IF FF. Till vardags är Jensgård även instruktör på NIU-fotbollsgymnasiet i Södertälje.

Assisterande FU i P06 blir Johan Paulsen som även är zonträningsansvarig i östra zonen (Södertäljeområdet) och har tidigare även varit bland annat ungdomstränare i FC Kallfors och Enhörna IF (där han även verkat som ungdomsansvarig).

Målvaktsinstruktör i staben blir Stefan Mattsson som kommer från Assyriska FF där han är målvaktstränare sedan många år.

"Vi är glada att ha gjort klart med sex välutbildade och erfarna tränare. Dom kommer bidra med ett stort engagemang och en bra utbildning för spelarna" kommenterar Spelarutbildare (SU) Semir Mehanovic som utöver ledarna även han kommer ingå i ledarteamen precis som i våra övriga distriktslag.

Ansök till NIU!

Missa inte chansen att söka till NIU-fotbollsgymnasier för spelare födda 2005, sista ansökningsdag är den 1 december. I vårt distrikt finns det NIU i Eskilstuna, Södertälje och Nyköping.

Mer information hittar ni via nedanstående länkar,

SöFF

SvFF

Eskilstuna kommun

Nyköpings kommun

Södertälje kommun

Förlängda lokala allmänna råd Södermanlands län

Mot bakgrund av spridningen av covid-19 i flera av Sveriges län bedömer Folkhälsomyndigheten att det fortfarande finns behov av lokala allmänna råd. Folkhälsomyndigheten har därför fattat beslut om att förlänga de skärpta allmänna råden som sedan tidigare gäller i länen.

Detta beslut gäller således Södermanlands län. Sedan tidigare har Stockholms län fått skärpta allmänna råd som gäller till och med 13 december, vilka berör föreningar tillhörande Södertälje och Nykvarns kommuner.

Förlängda lokala allmänna råd som påverkar föreningar i Södertälje och Nykvarn

Mot bakgrund av spridningen av covid-19 i Stockholms län bedömer Folkhälsomyndigheten att det fortfarande finns behov av lokala allmänna råd. Folkhälsomyndigheten har därför fattat beslut om att förlänga de skärpta allmänna råden som sedan tidigare gäller i länet.

Dessa allmänna råd gäller till och med 13 december.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter